Doorgaan naar inhoud

Leeftijdsverificatie

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.

STOOFVLEES MET KERSENLIKEUR NO.8

STOOFVLEES MET KERSENLIKEUR NO.8

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:

Het lekkerste zoete stoofvlees met een subtiele bittere twist.

  • 1 Kg Runderriblappen
  • 2 Uien
  • 2 winterpenen
  • 400 g (Kastanje)Champignons
  • 1 Blikje tomaten puree
  • 200 ml Kersenlikeur NO.8
  • 200 ml Warme boullion
  • 2 Handjes kruidnoten / 2 plakjes ontbijtkoek
  • 1 el Bloem
  • 3 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper & Zout naar smaak
  • Klont roomboter
  • Olijfolie

BEREIDING:

 

Kruid het vlees met peper & zout en snijd de riblappen in blokjes. Bestrooi de blokjes rondom met bloem. Snijd de uien, wortel en de champignon. Doe dit vooral niet te dun, want anders blijft er niets van over!

Verhit een flinke klont roomboter samen met een scheutje olijfolie in een stoofpan en laat deze goed heet worden. Voeg het vlees toe en bak het rondom aan totdat het goudbruin in. Zorg ervoor dat je dit kort en snel doet. Haal het vlees uit de pan en leg het apart.  Voeg een extra scheutje olijfolie toe en bak de groentes rondom aan, totdat ze beginnen te slinken. Voeg de tomaten puree toe en bak dit kort mee.

Doe het vlees terug in de pan en voeg de boullion, kersenlikeur, de laurierblaadjes en de kruidnagel toe.

Laat het vlees ongeveer 2-3 uur zachtjes stoven op laag vuur.

Voeg de kruidnoten/peperkoek toe nadat het vlees lang genoeg gestooft heeft, roer om en laat het vlees nogmaals een halfuurtje stoven. Breng het vlees eventueel extra op smaak met peper & zout.

Serveer het stoofpotje samen met lekker dikke (zoete aardappel) frieten en zelfgemaakte rodekool met een appeltje. Al te veel friet gegeten aardappelpuree doet het ook altijd goed ;)

TIPS:
  • Het geheim van lekker stoofvlees begint bij goed vlees, een portie geduld en goede smaakmakers zoals Leon NO.8 .
  • Zorg ervoor dat het vlees NOOIT kookt. Zet het vlees op het kleinste pitje en gebruik een sudderplaatje (als je deze hebt).
  • Gebruik GEEN mager vlees, juist het vet zorgt voor veel smaak en een zachte structuur.
VARIATIE:
  •  Gebruik tijm en rozemarijn als extra smaakmaker

  • Je kunt de tomatenpuree ook vervangen voor een scheutje azijn. Door iets zurigs toe te voegen wordt het vlees nog malser.