Doorgaan naar inhoud

Leeftijdsverificatie

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.

Hemelse Leon

Hemelse Leon

Dat chocolade mousse lekker is weten we allemaal, maar dat het nog lekkerder kan bewijst dit recept! Proberen is dooreten! 

Ingrediënten voor 4 grote porties:

  • 180 gr Pure chocolade (wij hebben de tony's chocolonely puur gebruikt)
  • 150 gr (Kristal)suiker
  • 150 ml Leon kersenlikeur (No.8) of  Leon blauwe bessen likeur (No.12)
  • 4 Eieren (maat m)
  • 3 kommen waarvan 2 vuurvasten

Bereiding:

Zet een pannetje water op het vuur voor het au bain-marie verwarmen. Splits de eieren, waarbij je de eidooiers in één van de vuurvasten kommen doet. De eiwitten moeten in een vet vrije kom, maar deze hoeft niet vuurvast te zijn. 

Voeg de suiker en de likeur toe aan de kom met de ei-dooiers. Zet de kom op het pannetje met water. Klop de eidooiers, likeur en suiker met een garde luchtig terwijl je het geheel au bain-marie verwarmt. Op deze manier garen de eidooiers. Klop ongeveer 5 min terwijl je de kom op het pannetje hebt staan.

Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in de andere vuurvaste kom. Plaats de kom op het pannetje met water. Zorg ervoor dat de chocolade langzaam smelt en blijf goed roeren, er is namelijk niets zo vies als verbrande chocolade! Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je ei/likeur-mengsel toe aan de chocolade. Roer alles goed door en laat even afkoelen.

Ondertussen klop je de eiwitten stijf. De eiwitten zijn stijfgenoeg als je de kom op de kop kunt houden en de eiwitten op hun plek blijven. 

Voel of het chocolademengsel genoeg is afgekoeld. Je wilt namelijk niet de eiwitten in een hete chocolade massa storten, want de an stollen de eiwitten..

Als het chocolademengsel genoeg is afgekoeld neem je een rubberen spatel en spatel je VOORZICHTIG het eiwitschuim door de chocolade totdat je geen witte spikkels meer ziet. En alle chocolade goed verdeeld is over het eiwitschuim. Soms zit er namelijk nog een deel van het chocolade mengsel op de bodem onder het eiwitschuim.

Zet de hemelse Leon minimaal 3 uur in de koelkast. 

Tips:

  • Wil je de hemelse Leon op een leuke manier serveren. Verdeel de hemelse Leon dan in kleine glaasjes, bekertjes of kopjes alvorens je het in de koelkast zet.
  • De hemelse Leon blijft zeker een aantal dagen goed in de koelkast, waardoor je dit dessert ook goed kunt voorbereiden op een moment dat jou uitkomt. 
Volgend artikel Appelcake met Leon No.4.