Appelcake met Leon No.4.
Appelcake met Leon No.4
ingrediënten:
Voor het beslag
- 3 Grote appels
- 350g Bloem
- 1 Eetlepel bakpoeder
- 2 Theelepels kaneel (of meer als je net zo'n fan bent van kaneel als ik)
- 200g ongezouten roomboter
- 150g Lichte basterd suiker of rietsuiker
- 2 Grote eieren
- 100ml Melk
- 100ml Leon No. 4
- Snufje zout
Voor de garnering
- 3 kleine appels
- 2 Eetlepels vloeibare honing
- +/- 100g Ongezouten notenmix
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een spring- of cake vorm in. Gekozen voor een springvorm? Bekleed de bodem dan met bakpapier.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes van ongeveer 1cm.
Doe de bloem, het bakpoeder, de kaneel, de suiker en het zout in een grote kom en schep het door elkaar.
Voeg vervolgens de boter, eieren, melk en de Leon toe en mix het geheel tot een egaal beslag.
Spatel de appelblokjes door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
Snijd de kleine appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op het beslag. (Heb je gekozen voor een ronde springvorm leg de appels dan dakpansgewijs in cirkels op het beslag voor het mooiste resultaat.
Hak de noten fijn (of gebruik de staafmixer/keukenmachine) en strooi de noten over de cake.
Bak de cake gedurende 90-105 min gaar in het midden van de oven. Dek de cake tegen het einde van de baktijd af met alluminiumfolie om verbranden te voorkomen.
Verwarm de hongin, zodat deze goed vloeibaar is. En schenk gelijkmatig over bovenkant van de cake.
Laat de cake goed afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt.
TIps:
- Bestrooi de blokjes appel met een klein beetje extra bloem, voordat je ze door het beslag roert. Hierdoor zullen de appels niet naar beneden zakken in de cake tijdens het bakken.
- Voeg voor extra smaak een klein beetje extra kaneel toe aan de appelblokjes alvorens je ze door het beslag roert,