Doorgaan naar inhoud

Leeftijdsverificatie

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.

Stoofpeertjes met perenlikeur No.5. (en Heldro ijs)

Stoofpeertjes met perenlikeur No.5. (en Heldro ijs)

Leon's stoofpeertjes cake 

Weet je niet wat je met al je stoofpeertjes moet, probeer dan zeker eens deze cake ! Deze cake is namelijk een echte hartendief! Hier thuis is iedereen er gek van, maar ook bij bezoek of op het werk doet hij het ALTIJD goed ! 

Ingrediënten : 

  • +/- 5 stoofpeertjes volgens Leon's recept (Ga naar het recept naar de stoofpeertjes) 
  • 200 gr. Suiker 
  • 200 gr. Zelfrijzend bakmeel 
  • 200 gr. Ongezouten roomboter
  • 4 eieren 
  • 100-150 ml. Stoofperenvocht 

Bereiding : 

Zorg ervoor dat de peertjes goed uigelekt zijn, dep ze eventueel nog even na met een keukenpapiertje. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de boter en suiker romig en zacht. Klop de eiren één voor één door het mengsel van boter en suiker. Spatel nu het zelfrijzend bakmeel erdoor. En voeg het stoofperenvocht toe. Mix totdat het een luchtig geheel wordt. 

Snijd de stoofpeertjes in stukjes en spatel door het cakebeslag. Vet de cakevorm in en bestrooi deze licht met bloem. Schep het beslag in de cakevorm en zet deze 60-65 minuten in de oven. De cake is gaar als je met een saté-prikker in de cake prikt en er geen kruimels aan blijven plakken. 

Tips : 

  • Bestrooi de stukjes stoofpeer met een beetje bloem. Op deze manier zakken de stukjes stoofpeer niet naar de bodem van de cake, maar verdelen ze zich beter. 
  • Altijd ruzie met de cake HEEL uit de vorm krijgen? Laat de cake eerst afkoelen, dan breekt deze minder snel. Heb je hier geen geduld voor, of gaat het nog steeds mis. plaats dan een velletje bakpapier in de cakevorm alvorens je het beslag in de vorm doet. Op deze manier til je de cake zo uit de vorm als je aan het bakpapiertje trekt ;). 

Variatie : 

Wil jij nog iets extra's toevoegen aan de cake en ben je een echt glazuur monster, probeer dan eens de kaneelglazuur. 

Hiervoor het je nodig:

  •  1 el Melk
  •  1 tl Kaneel
  •  50 gr Poedersuiker

Meng de poedersuiker met de kaneel en melk. Roer tot alle klontjes opgelost zijn. Zodra de cake is afgekoeld giet je het glazuur over de cake. Zet de cake een kwartiertje in de koelkast, zodat het glazuur goed uithard. 

 

 

Vorig artikel Geflambeerde appeltjes met Sabayon -> Bekend van Omroep Brabant "Lekker van Streek"